Behandelingen

In onze praktijk kunt u terecht voor alle voorkomende behandelingen: regelmatige controles, gaatjes vullen, tandsteen verwijderen, tanden polijsten of een verstandskies trekken. Ook doen wij meer gespecialiseerde behandelingen, zoals:

Waar u ook voor komt, u krijgt bij ons een eigen, vaste tandarts voor meerdere jaren. Zo is uw tandarts altijd goed op de hoogte van uw dossier en heeft u een vast en vertrouwd aanspreekpunt.

Ontspannen naar de tandarts

We vinden het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt in onze praktijk. Alle behandelingen gaan in goed overleg, we beantwoorden uw vragen en geven uitgebreide uitleg over wat we precies gaan doen. Ook tijdens de behandeling nemen we rustig de tijd voor u. Zo zorgen we dat een bezoek aan de tandarts helemaal niet vervelend hoeft te zijn.

Eric den Outer Behandelingen“Ik geef altijd veel uitleg en zeg soms ook gewoon iets raars, dat ontspant. Het is elke keer geweldig als ik een patiënt die enorm opziet tegen de behandeling weer aan het lachen krijg, of achteraf hoor dat het enorm meeviel.”

Eric den Outer, tandarts en implantoloog

Verschillende behandelopties

Kwaliteit staat bij ons voorop. Wij werken met moderne apparatuur en technieken en hebben verschillende specialisaties in huis. Betekent dit dat wij alleen dure behandelingen doen? Zeker niet. We bieden altijd verschillende mogelijkheden aan, passend bij uw budget. En ook als u de goedkopere optie kiest, krijgt u de kwaliteit die wij zo belangrijk vinden.

Een goede mondhygiëne is belangrijk voor een gezonde mond en het voorkomen van gaatjes. Bovendien vergroot ongezond tandvlees de kans op hart- en vaatziekten, vroeggeboorte en diabetes.

De mondhygiëniste helpt u om uw gebit en tandvlees gezond en in optimale conditie te houden. Zo kunt u gaatjes, tandbederf en tandvleesproblemen voorkomen en bespaart u veel vervolgbehandelingen bij de tandarts. Naast het reinigen van uw gebit en het verwijderen van tandsteen, legt de mondhygiëniste veel nadruk op advies en instructie om zelf uw mond gezond te houden.

Wanneer er bij u één of meerdere tanden of kiezen ontbreken is het mogelijk implantaten te plaatsen die de tandwortels vervangen. Implantaten zijn gemaakt van 100% zuiver medisch titanium. Uw eigen lichaam zorgt er in een aantal maanden voor dat het implantaat muurvast in de kaak is verankerd ( is geïntegreerd zoals wij dat noemen ). Vervolgens kan er een kroon op worden bevestigd of een brug wanneer er meerdere tanden of kiezen missen. Hierna voelt, functioneert en toont uw gebit weer als vanouds.

Ook kunnen wij een klikgebit voor u maken, wanneer een gewoon kunstgebit te weinig houvast heeft en loskomt bij praten of eten. Hiervoor plaatsen we een aantal implantaten in de kaak, waarop u een nieuwe prothese kunt vastklikken. Dit systeem is heel stevig en u kunt weer als vanouds onbezorgd lachen en eten. In veel gevallen wordt een klikprothese vergoed vanuit de basisverzekering.

Meer informatie vindt u op de NVOI-patiëntenwebsite  NVOI Implantologie

Bij een gezonde mond, hoort ook een stralende lach. Gelukkig is het mogelijk met betrekkelijk eenvoudige middelen uw gebit mooier te maken. Bijvoorbeeld met behulp van composiet (wit vulmateriaal). Ook kunnen we uw gebit duurzaam verfraaien met kronen, bruggen of facings van porselein. Hiervoor werken we nauw samen met een uitstekend tandtechnisch laboratorium op korte afstand van de praktijk.

De kleur van tanden en kiezen is bij iedereen verschillend. Uitwendige verkleuringen kunnen we eenvoudig verwijderen door uw tanden te polijsten. Heeft u inwendige verkleuringen? Dan is het mogelijk om uw tanden snel en veilig witter te maken door ze te bleken.

Meer informatie over tanden bleken vindt u op de website van het Ivoren Kruis

Tandartsenpunt heeft ook de kennis in huis om uw mond en gezicht uitwendig te verfraaien. Met behulp van fillers en botox is het mogelijk om uw mond en gezicht een voller en jeugdiger karakter te geven.

Doordat wij veel expertise hebben in de anatomie van de mond- en gezichtsspieren én de samenhang met uw gebit, kunnen we heel precies de oorzaken van plooitjes en rimpels behandelen. Zo krijgt u een optimaal esthetisch resultaat, dat goed past bij uw gezicht en uw leeftijd. En extra fijn: als tandarts kunnen en mogen wij u de juiste verdoving geven, zodat de behandeling verder pijnloos is.