Kindertandheelkunde
Het is voor kinderen belangrijk dat ze voor controle bij de tandarts komen. Al vanaf een jaar of 2 want is het belangrijk om kinderen vertrouwd te maken met de tandarts en met alles wat erbij hoort. In de regel krijgen jonge kinderen bij de controle een fluoridebehandeling. Uiteraard met toestemming van de ouders. Ook voor kinderen geldt: voor het behoud van tanden en kiezen is het belangrijk het aantal eet- en drinkmomenten te beperken tot maximaal zeven. Vanaf het doorbreken van het eerste tandje kunt u het gebit beschermen door te poetsen met speciale peutertandpasta met fluoride. Fluoride poetsadvies; -0 t/m 1 jaar: 1 keer per dag poetsen met fluoride-peutertandpasta.
-2, 3 en 4 jaar: 2 keer per dag poetsen met fluoride-peutertandpasta.
-5 jaar en ouder: 2 keer per dag poetsen met fluoride-tandpasta voor volwassenen. Op ongeveer 6-jarige leeftijd komen de eerste blijvende kiezen door. Blijvende kiezen hebben soms diepe groeven die moeilijk met de borstel zijn schoon te houden. Op die plaatsen kunnen eerder gaatjes ontstaan, vooral als de kiezen net zijn doorgebroken. Als de tandarts de groeven in de kiezen van uw kind diep vindt, zal hij u adviseren om deze te sealen om gaatjes te voorkomen. Sealen is het aanbrengen van een laagje lak van kunststof.
 
 

Contact
Panamalaan 10
1019 AZ Amsterdam
T: 020 41 98 525
F: 020 41 98 521
receptie@tandartsenpunt.nl
Email niet gebruiken voor het maken of wijzigen van afspraken


Wij nemen nog nieuwe patiënten aan.
Afspraken maken kan telefonisch of aan de receptie (dit kan dagelijks van 8.30-12.30 uur en van 13.30-16.00 uur).

ixorg
Ixorg
Wilt u alleen betalen voor werkelijk gemaakte tandartskosten, deze kosten zelf in de hand houden én ook goed verzekerd zijn in geval van calamiteit? Tandartsen.Punt raadt u het nieuwe ixorg aan! Ixorg is een aanvullende tandartsverzekering waarbij u zelf maandelijks een tegoed opbouwt. Het geld is en blijft van u. Voor meer info kunt u een kijkje nemen op www.ixorg.nl.