Esthetische tandheelkunde en bleken
In deze tijd stelt iedereen hoge eisen aan de kwaliteit en het uiterlijk van de tanden en kiezen. Dat is volkomen terecht.
Het is tegenwoordig mogelijk met betrekkelijk eenvoudige middelen het gebit te verfraaien. Bijvoorbeeld met behulp van composiet (wit vulmateriaal). Het grote voordeel van deze techniek is dat er relatief weinig tand wordt opgeofferd.
Het gebit kan ook verfraaid worden met kronen, bruggen of facings van porselein. Hiermee kan een mooi en duurzaam resultaat geboekt worden.
Het werk van porselein wordt in samenwerking met het tandtechnisch laboratorium gemaakt.
Door de samenwerking tussen de tandarts en het tandtechnisch laboratorium wordt een optimaal esthetisch resultaat bereikt. Kleur en vormbepaling gebeurd  dan ook samen met de tandtechnicus die de uiteindelijke kroon of brug maakt.

Als er sprake is van een "ruimte" probleem, kan er sprake zijn van te veel ruimte, (diastemen, spacing)  of te weinig ruimte, (crowding) waardoor de tanden over elkaar heen staan.
Soms zullen wij voorstellen om door middel van orthodontie (beugels) de balans weer te laten herstellen. Orthodontie is een behandeling die mogelijk wat langer duurt, maar waar met eigen tanden en kiezen zonder verdere veranderingen een mooi resultaat bereikt kan worden.

Als er een tand of kies ontbreekt of vroegtijdig verloren is gegaan in het gebit, kan het ontstane diasteem opgevuld worden met een brug of een implantaat (zie voor meer informatie hierover prothetische tandheelkunde en implantologie bij mogelijke behandelingen)

De kleur van tanden en kiezen is bij iedereen verschillend. Uitwendige verkleuringen kunnen eenvoudig worden verwijderd door de tanden te polijsten.
Verkleurde tanden door interne verkleuringen kunnen door middel van bleken snel en veilig witter worden gemaakt.

Bleken van het gebit
Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen het inwendig en uitwendig bleken van de tanden.
Bij inwendig bleken is er sprake van een tand die met een wortelkanaalbehandeling is behandeld en donkerder verkleurd is dan de overige tanden (de tand is ‘dood”). De tand kan lichter worden gemaakt door een bleekmiddel gedurende enkele weken in te sluiten in de tand (“walking bleech”). Als de tand de gewenste kleur heeft wordt hij weer afgesloten met een witte vulling.
Uitwendig bleken doen we bij TandartsenPunt volgens de methode van thuisbleken. Voor deze behandeling worden er door tandtechniek speciale bleeklepels van zachte kunststof gemaakt, die zijn gevormd naar een afdruk van uw gebit. Wanneer u de lepels ophaalt, ontvangt u ook twee tubes bleekgel (peroxide) per kaak. Voor een optimaal resultaat moet de lepel met de gel minimaal 4 uur gedragen worden. Meestal zal dit dus ‘s nachts zijn. Na enkele nachten bleken is het resultaat al voldoende. Een voorwaarde voor deze bleekmethode is dat het gebit eerst goed moet worden gereinigd voordat u de lepels gaat dragen. Een risico is dat uw tanden en tandvlees tijdelijk wat gevoelig worden. Om dit te beperken wordt er tevens een fluoridemondspoeling voorgeschreven.


Klik voor meer informatie op de deze link


 
 

Contact
Panamalaan 10
1019 AZ Amsterdam
T: 020 41 98 525
F: 020 41 98 521
receptie@tandartsenpunt.nl
Email niet gebruiken voor het maken of wijzigen van afspraken


Wij nemen nog nieuwe patiënten aan.
Afspraken maken kan telefonisch of aan de receptie (dit kan dagelijks van 8.30-12.30 uur en van 13.30-16.00 uur).

ixorg
Ixorg
Wilt u alleen betalen voor werkelijk gemaakte tandartskosten, deze kosten zelf in de hand houden én ook goed verzekerd zijn in geval van calamiteit? Tandartsen.Punt raadt u het nieuwe ixorg aan! Ixorg is een aanvullende tandartsverzekering waarbij u zelf maandelijks een tegoed opbouwt. Het geld is en blijft van u. Voor meer info kunt u een kijkje nemen op www.ixorg.nl.